La Boissière-École, Frankrijk – 30 Aug. & 1 Sept. 2019

Een groep van vijf man van de 27e Bat. jagers, Co. flankeurs werkgroep hebben deelgenomen aan het terugkerend evenement nabij La Boissière-École, een evenement dat de achtervolging van Waterloo naar Parijs verbeeld, in campagnestijl en derhalve alles op de rug gedragen moet worden en er geen tenten zijn, maar shelters moeten worden gemaakt.

Op zaterdagochtend werden de Jagers door de commandant vooruit geworpen en dienden het front te beveiligen en de achtervolging in te zetten. Gedurende de opmars heeft het terugtrekkende Franse leger vier tot vijf maal hevig weerstand geboden. De vijandelijke cavalerie liet zich niet onbetuigd en chargeerde regelmatig op ons in. Na een vermoeiende, maar oh zo mooie dag, onze maaltijd gekookt en in de bossen te rusten gelegd.

Zondagochtend rond 08.00 uur begon de opmars richting de Franse verdediging dat zich bevond boven aan een heuvel aan de rand van het dorp La Boissière-École. Er was een mooi veld uitgekozen dat hiervoor gebruikt mocht worden. Breed en prachtig glooiend, vanuit een bosrand omhoog. De Jagers werden wederom in front uitgeworpen met de opdracht, zodra de hoofdmacht was ontplooid, de linker flank te dekken. De cavalerie had mooi de ruimte om elkaar aan te grijpen en mooie charges werden uitgevoerd. Langzaam werden de Fransen terug gedreven op het dorp en na één uur strijden hadden zij de rand bereikt. Dit kondigde tevens het einde der vijandelijkheden aan. Na een wapencontrole en een lekkere georganiseerde lunch zijn we rond 14.00 uur weer naar huis vetrokken.

Al met al een geweldig evenement. We kijken al weer uit naar 2021!